What's new

Can we get the desk top version on our phone?

Ted_Kaczynski

On A Journey
Joined
May 19, 2020
Member Number
124
Messages
1,619
What browser? On Android using chrome I just check the box for desktop site.
 

det107

Member #90
CAL4
Joined
May 19, 2020
Member Number
90
Messages
1,129
Loc
NY State
I have chrome & pick the desktop tab. Easy Peasy Japaneasy...

Oh yeah, it worked on PBB too :flipoff2:
 

Austin

Blame Canada
BRC
Joined
May 1, 2020
Member Number
1
Messages
2,699
Loc
St.Louis, MO
For others ... if you use Safari on the iPhone there is a 'Request Desktop Website' in the settings.

Chrome doesn't have one where you can set it and forget it. You have to do it each time which is annoying.
 

45acp

naw man
Joined
May 19, 2020
Member Number
265
Messages
1,505
Loc
North of Shreveport
Oh shit why did I just figure this out? [desktop mode engaged]

Ahhhhhh..... feels just like home. :smokin: Just wish there was a way to leave it on with droid/chrome
 

'84 Bronco II

El Chingón
Joined
May 19, 2020
Member Number
293
Messages
1,582
Loc
NM
For others ... if you use Safari on the iPhone there is a 'Request Desktop Website' in the settings.

Chrome doesn't have one where you can set it and forget it. You have to do it each time which is annoying.

When I request the desktop version on my iPhone, it just reloads the mobile version :confused:

Maybe it is because my phone is old? I definitely prefer the desktop version.
 

Twankie

Well-known member
Joined
May 19, 2020
Member Number
284
Messages
329
Loc
Texas
I can’t find “request desktop website” in my settings?

edit: I’m an idiot
 
Last edited:

Lilyota

***erated
Joined
May 19, 2020
Member Number
26
Messages
1,181
Loc
Bolivar MO
Screenshot_20200527-100352.png
Screenshot_20200527-100309.png
 

Paragon

Member #42 if by Bus
Joined
May 19, 2020
Member Number
122
Messages
2,091
Loc
Jackson, MS USA
Ok, I really don't know to what you are referring to when you say you hit the share button in safari.....

but, on your iPhone (not in safari, not setting on this site but in your iPhone settings) if you go to Settings > Safari, there is not an option for Request Desktop?
 

Austin

Blame Canada
BRC
Joined
May 1, 2020
Member Number
1
Messages
2,699
Loc
St.Louis, MO
Also, you're not likely to get the exact same view as your desktop. The site has a "responsive design", meaning it adjusts look/feel to the users screen size. You can take your desktop window and drag it smaller and larger and see it adjust. PBB being older had one layout for desktops and a separate one for mobile which is why 'Request Desktop Site' worked like it did.

For Chrome users, I also just found this gem I wish I knew about years ago ... Go to chrome://flags and search for Desktop... there’s a “Request desktop mode by default”... set that to “Enabled” and restart the browser. It’s working for me.
 

2big bronco

Og irate
Joined
May 19, 2020
Member Number
188
Messages
3,016
Loc
Prunedale ca
Ok I've decided my phone must be fucked... or I'm really that retarded. Can't find the pull down menu and still can get pictures to work. S8 active
 

WHATAHEEP

I heard there was pizza
Joined
May 20, 2020
Member Number
429
Messages
41
Loc
Baltimore
Firefox saves the setting for the tab you're using it on but doesn't effect other open tabs if anyone is interested. It works just like the chrome drop down and check the box.
 

evernoob

Reactionary
Joined
May 21, 2020
Member Number
1083
Messages
4,600
Yes use Lightning and set it to Desktop emulation. Many instructions on the internet, "google lightning desktop emulation"

Be an avid shrinker-and-expander.

Don't need to read the thread, this is the answer you're welcome.
 

trampas

Don't Re Member
Joined
May 19, 2020
Member Number
36
Messages
3,570
Loc
San Mexico
Oh shit why did I just figure this out? [desktop mode engaged]

Ahhhhhh..... feels just like home. :smokin: Just wish there was a way to leave it on with droid/chrome

Another workaround is, not using chrome. I know it's the shit, and it's built into droid. But... chrome is spyware control / bloatware infused. Keep it.

But you can augment your device with the Brave browser, or Firefox etc. Both of those easily toggle 'desktop site' and they stay toggled for all browser instances.

FYI, the Brave browser is chromium based and is the leading browser in the Snowden campaign. :smokin:
 

'84 Bronco II

El Chingón
Joined
May 19, 2020
Member Number
293
Messages
1,582
Loc
NM
Also, you're not likely to get the exact same view as your desktop. The site has a "responsive design", meaning it adjusts look/feel to the users screen size. You can take your desktop window and drag it smaller and larger and see it adjust. PBB being older had one layout for desktops and a separate one for mobile which is why 'Request Desktop Site' worked like it did.

For Chrome users, I also just found this gem I wish I knew about years ago ... Go to chrome://flags and search for Desktop... there’s a “Request desktop mode by default”... set that to “Enabled” and restart the browser. It’s working for me.

This must be the issue then. I would prefer not to have a "responsive design," but I realize I may be in the minority on this.
 

45acp

naw man
Joined
May 19, 2020
Member Number
265
Messages
1,505
Loc
North of Shreveport
Another workaround is, not using chrome. I know it's the shit, and it's built into droid. But... chrome is spyware control / bloatware infused. Keep it.

But you can augment your device with the Brave browser, or Firefox etc. Both of those easily toggle 'desktop site' and they stay toggled for all browser instances.

FYI, the Brave browser is chromium based and is the leading browser in the Snowden campaign. :smokin:

Just an update, its been staying on desktop with Chrome. No clue what happened, but I just click on here and BOOM I'm in my favorite recliner. :smokin:
 

Thatg9659

Member, huh huh
Joined
May 19, 2020
Member Number
363
Messages
949
Loc
Danby Vt
When I request the desktop version on my iPhone, it just reloads the mobile version :confused:

Maybe it is because my phone is old? I definitely prefer the desktop version.

I'm on a ip4 running 9.3.6 don't think I have the option. oh well the mobile setup works.
 

'84 Bronco II

El Chingón
Joined
May 19, 2020
Member Number
293
Messages
1,582
Loc
NM
I'm on a ip4 running 9.3.6 don't think I have the option. oh well the mobile setup works.

It is definitely a lot better than the mobile version of Pirate, and is tolerable, but it still hides some information which I find annoying.
 
Top