2000 Ford F-550 Build

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by rockdog57 View Post
    Can’t you fill the reservoir thru the screw on the top?

    Yes with a tiny tiny little funnel haha

    Comment


      I did fill the HPOP resi last night. I will take a closer listen to the injectors firing.

      Comment


        She is running! Man, what a smoke show for 20-30 min of idling...I hope to test drive it tonight, I dont have an EGT gauge yet so that does worry me but I hope to just run a light tune and avoid full throttle.

        Comment


          We never talked about it but did you have a way to evacuate the cylinders after injector swap?
          With your gearing I can't see EGT's being a issue unloaded.

          Comment


            Originally posted by CarterKraft View Post
            We never talked about it but did you have a way to evacuate the cylinders after injector swap?
            With your gearing I can't see EGT's being a issue unloaded.
            I turned it over at the crank with a ratchet to eject all the crap out of it.

            test drove it tonight and it ran like shit. In park or neutral it will rev but in drive it flat out doesn’t want to move. It will take a few seconds before the rpms slowly come up and start moving. ICP seems fine. Blows black smoke like crazy. I need to check boost and fuel pressure I guess.

            Comment


              High egts are only a problem for extended periods of time. You can peg a Guage for a second or 2 and be ok. It's the long hard pulls that do damage.

              You could try to drive it a little more, I know my buddy's 96 ran like shit for around 100 miles after doing injector o rings. He didn't think to number the injectors and figured maybe the computer had to relearn them?

              Comment


                Originally posted by YotaAtieToo View Post
                High egts are only a problem for extended periods of time. You can peg a Guage for a second or 2 and be ok. It's the long hard pulls that do damage.

                You could try to drive it a little more, I know my buddy's 96 ran like shit for around 100 miles after doing injector o rings. He didn't think to number the injectors and figured maybe the computer had to relearn them?
                how bad? Like horrible throttle lag bad?

                Comment


                  Originally posted by 06h3 View Post

                  how bad? Like horrible throttle lag bad?
                  It's been a while, but he said it was pretty bad, he expected some shit for a while, but after ~100 miles into an 800 mile trip it was bad enough that he turned around. Shortly after that, it cleared up.

                  Comment


                    Did you get the tuning (split vs single) figured out? Do you have Torque Pro yet? That would be my "gauges" suggestion before the Edge and all that other shit. Torque Pro on a Android radio is pretty fucking awesome.

                    Get some data to determine wtf is going on. There were issues when the dorman vc gaskets came out but I thought they were all resolved now.

                    Comment


                      Mine ran shitty at first after injector replacement. I called and they said to do ten full throttle on ramp pulls to bleed all the air out of the system. Said it could idle all day and not get it out. Don’t worry about egt’s unloaded. Not gonna be a problem. Pulling out of Saint George on the long grade that goes for miles to cedar city. Pulling 25,000 lbs I have to drive by the egt gauge on the plus 25 hp tow tune.

                      Comment


                        Originally posted by CarterKraft View Post
                        Did you get the tuning (split vs single) figured out? Do you have Torque Pro yet? That would be my "gauges" suggestion before the Edge and all that other shit. Torque Pro on a Android radio is pretty fucking awesome.

                        Get some data to determine wtf is going on. There were issues when the dorman vc gaskets came out but I thought they were all resolved now.
                        I have a OBD2 wifi/bluetooth thing on the way from amazon and I am downloading the apps. One of the apps is capable of doing a buzz test. Could that determine if the Dorman gaskets are acting up?

                        Originally posted by rockdog57 View Post
                        Mine ran shitty at first after injector replacement. I called and they said to do ten full throttle on ramp pulls to bleed all the air out of the system. Said it could idle all day and not get it out. Don’t worry about egt’s unloaded. Not gonna be a problem. Pulling out of Saint George on the long grade that goes for miles to cedar city. Pulling 25,000 lbs I have to drive by the egt gauge on the plus 25 hp tow tune.
                        Gothcha. I will try to get a chance to do the 10 WOT pulls, issue is the gas pedal is so non responsive I am a hazard to everyone around. I will get out by some farm land at night and get some pulls in.

                        Comment


                          Originally posted by 06h3 View Post

                          I have a OBD2 wifi/bluetooth thing on the way from amazon and I am downloading the apps. One of the apps is capable of doing a buzz test. Could that determine if the Dorman gaskets are acting up?
                          Hard to say, I think what was happening with those gaskets was cross talk of the injectors firing two at once etc. a buzz test won't help that much unless you have help and can pin point only the correct injector is firing at the correct time.

                          Originally posted by 06h3 View Post
                          Gothcha. I will try to get a chance to do the 10 WOT pulls, issue is the gas pedal is so non responsive I am a hazard to everyone around. I will get out by some farm land at night and get some pulls in.
                          If its that bad it really sounds like something besides air, data will tell you a lot.

                          Comment


                            I did talk to 1023 diesel today and they said pull the chip and see how it drives

                            Comment


                              So I pulled the chip and sure enough the chip was the issue, I did get the throttle pedal back which was nice! Since it was on a factory split shot tune and I have single shot injectors it did run bad. Things were ok until I hit a small hill. I pull up to a stop sign and go up a steep but very short (less then 100 ft) hill and as I slowly get to the top POOF. truck turns off, white smoke from under the hood. The CCV was puffing white smoke, it was tough to pinpoint but the valley area had white smoke and I think by the junction of the turbo and downpipe.

                              It did start back up but ran down on power (even more so then normal) it will idle then die. Frustrating, maybe I do want a new truck payment now

                              Off topic from the main point but I did do a buzz test and Cyl. 2 is coming back negative. It does buzz all 8 times, after doing the test like 4 times I think it may be buzzing ever so slightly less than the others.

                              I used FORScan Lite on my iphone when driving at idle the MAP sensor is reading 13 psi (seems off) when I was at the top of the hill it was 40ish) I do have a boost fooler so I didnt think the MAP sensor would even see anything over 22 psi but then again it shows 13 psi at idle.

                              Comment


                                You sure it's not showing atmospheric pressure at idle? That would net you 27 under boost which sounds a little more reasonable than 40.

                                Comment

                                Working...
                                X